Relevante opleidingen
Vacatures
inMidden van het land
inMidden van het land
inMidden van het land
inMidden van het land
inMidden van het land
inMidden van het land
inMidden van het land

Meld u nu aan!

Schrijf u nu in voor één van onze opleidingen of trainingen

Klik hier om u in te schrijven

Voor deskundig advies

Bel 0318 - 58 43 43
Mail info@voaa.nl
Aanvraag informatie
Maatwerk advies

Vertel het verder
Vul hier de email van uw vriend in en stuur deze pagina door!
Home > Al onze opleidingen > Vacature Machine Omsteltijd Reductie SMED

Machine Omsteltijd Reductie SMED

Data & locatie

Data

Dinsdag 9 en 16 mei 2018.

Locatie

De training wordt gegeven in het midden van het land.

Investering

De investering voor de training is inclusief lesmateriaal en lunches € 825,-.
De prijs is exclusief BTW.

Introductie

De steeds groter wordende diversiteit aan producten leidt tot steeds kleinere series met hogere productiefrequenties. In zo’n snel veranderende markt is omsteltijdreductie van cruciaal belang voor de winstgevendheid van uw organisatie. Single Minute Exchange of Dies (SMED) is een in Japan ontwikkelde methode die al veel bedrijven heeft geholpen de omsteltijd aanzienlijk te verminderen. Uw voordelen: een flexibele productie, een grotere capaciteit, lagere voorraadkosten en minder knelpunten.

Voor wie?
Een specifieke vooropleiding is niet noodzakelijk. Ervaring in het omstellen van machines en analytisch kunnen werken is een pré. De training is bestemd voor leidinggevenden, machineoperators, onderhoudsmedewerkers, engineers, organisatiekundigen en bedrijfskundigen, die te maken hebben met omstellingen van machines binnen productieprocessen.

Doel
Inzicht verkrijgen in de systematiek en werkwijze van SMED om te komen tot een omsteltijdreductie van productiemachines.

Inhoud
De kracht van de SMED methodiek zit hem in de systematiek waarmee u de omstelwerkzaamheden leert analyseren en uiteindelijk reduceren. U maakt hierbij onderscheid in online en offline omstelactiviteiten. Hierbij spelen diverse aspecten een belangrijke rol, zoals het elimineren van overbodige omstelactiviteiten, het vereenvoudigen en combineren van omstelactiviteiten en het veranderen van volgorde, plaats of uitvoerder.

Resultaat
Aan de hand van de SMED methodiek bent u in staat het (omstel)proces binnen uw eigen onderneming in kaart te brengen en verbetermogelijkheden te definiëren.
In geval van een incompany training kunt u ook beschikken over het video materiaal en kan dit gebruikt worden bij het inwerken of opleiden van nieuwe collega’s

Incompany
Bij voldoende deelname van cursisten uit dezelfde organisatie is het ook mogelijk de opleiding incompany te volgen. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze opleidingsadviseur op telefoon 0318 - 58 43 43 of stuur ons een e-mail info@voaa.nl.

Studieprogramma

In de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

• de SMED methode
• richtlijnen voor het toepassen van SMED en bijbehorende analyse technieken
• de basiswerkzaamheden van SMED
• online en offline omstelactviteiten
• stappenplan omsteltijdreductie

Al deze begrippen worden aan de hand oefeningen en praktijkvoorbeelden verdiept.

De training duurt 2 dagen en de lestijden zijn van 9.30 uur tot 16.30 uur.

In geval van incompany training kunnen we de aangeleerde kennis toepassen op een door het management gekozen productielijn/machine. Eventueel ondersteunt met video-opname en presentatie aan het management van de behaalde resultaten.

VOAA gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses. Meer weten?